Museu


La casa on va néixer l'escultor Josep Cañas el 1905 va ser habilitada com a Museu l'any 2001. Conté el llegat fet per l'artista el 1998, compost d'escultures i dibuixos, que permeten un recorregut cronològic per les quatre etapes fonamentals de la seva obra.


El Museu Josep Cañas alberga la col · lecció d'obres quel'artista va llegar a la Fundació que porta el seu nom. La seu es troba a casa natal, que també forma part de la donació, conjuntament amb escultures preparatòries en guix i originals en bronze, dibuixos realitzats amb diferents tècniques, motlles de silicona d'algunes obres i un extens fons documental format pe rescrits, retalls de premsa, cartes personals, etc.


Al primer pis del Museu trobem un recorregut per l'obra de Josep Cañas ordenada cronològicament i distribuïda en quatre espais que són les quatre etapes fonamentals en la seva vida i trajectòria artística. Coma període especialment interessant i pel qual la Generalitat de Catalunya li va otorgar la Creu de Sant Jordi, es trobem les obres realizades durant la seva estada a Mèxic, de l'any 1948 al 1955.


També destaca la donació de diferents col·leccions d'objectes etnològics de temàtiques que interessaven especialment a l'artista. Entre elle és important la de peces relacionades amb la producció i emmagatzemmatge de vins i licors. L'artista va fer una compilació on es troben eines utilitzades per conrear els camps, boter de petites dfimensions i les eines usades pels boters en la seva fabricació, així con gerres, porrons o ampollers per contenir el vi.


Vídeo sobre l'obra que hi ha al Museo, realitzat per Dolors Garcia.
 Visites: 

Obert diumenges d'11h a 14h 
excepte els diumenges 27 d'agost, 3 de setembre i 22 d'octubre de 2023.

El Museu també és obert al públic en régim de visites concertades.

Per concretar dia i hora podeu trucar en horari laboral al telèfon 977 67 08 02
o al correu electrònic  museujosepcanas@gmail.com

Horari d'atenció al públic: divendres de 9 a 14h

Tarifa Gratuita


c/ Bisbe Sabahuja, 33
43711 Banyeres del Penedés