dimecres, 24 d’agost del 2011

"Espines i Flors" al Monestir de Santa Oliva

El dilluns dia 22 d’agost i com a inici de la festa major de Santa Oliva, es va fer la inauguració al Monestir de Santa Oliva de diferents exposicions, entre les quals, "Espines i Flors”, (pensaments de Josep Cañas), la mateixa que es va fer durant la festa major de Banyeres, per commemorar el desè aniversari de la seva mort. 

El discurs d’inauguració va ser dut a terme per Yolanda Vallvé, regidora de cultura de l’Ajuntament de Santa Oliva, que va agrair la riquesa cultural, històrica i patrimonial del municipi, gràcies als veïns involucrats del poble i el seu entorn, així com als artistes expositors. 

Joan Jané dels Amics de Josep Cañas va fer una introducció sobre aquest fill il·lustre de Banyeres, tot recordant la CRIDA ALS JOVES que va fer Josep Cañas l'agost de l'any 1931 (fa 80 anys). A continuació, totes les persones assistents van poder visitar les diferents sales on s'exposaven les obres. L’acte va concloure amb un pica-pica i l’actuació dels Diablots i la Víbria del Vendrell  i els Diables de Santa Oliva. 

L’exposició es va poder visitar fins el diumenge dia 28 d’agost.

Escultura en bronze de "La Ramona", la dona i també model de Josep Cañas




"El Dinamiter", bronze de 1937





Joan Jané, dels Amics de Josep Cañas, Yolanda Vallvé, Regidora de Cultura de Santa Oliva
i Roberto Díaz, del Museu Josep Cañas