dimarts, 8 de març del 2016

XII Trobada dels Centres d'Estudis del Penedès

Des de fa ja algunes edicions, el Museu Josep Cañas està representat en la trobada anual de centres d’estudis organitzada per l’Institut d’Estudis Penedesencs.

En aquesta ocasió, a més, vam comptar amb la presència d’Anna Ordóñez en representació de l’Ajuntament de Banyeres i la Fundació Josep Cañas.

La jornada va tenir lloc el passat dissabte, 27 de febrer, a la Masia d'en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú. La temàtica aquest any era:
Recerca local i Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial

Es va dur a terme una sessió participativa per engegar l'elaboració de la primera fase de documentació de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial (PCI) del Penedès.

En la primera part de la sessió, Elena Espuny, tècnica de projectes de l'IRMU, ens va explicar el procés d'elaboració de l'Inventari PCI de les Terres de l'Ebre, que ens pot servir de model per elaborar l'inventari PCI del Penedès.

A la segona part, Àngels Travé, membre de la Junta de l'IE, ens va comentar com dur a terme la primera fase del projecte d'Inventari PCI Penedès, com omplir les fitxes de recursos documentals, exemples, etc., la qual cosa ens servirà per començar a treballar en aquest projecte.