dimecres, 23 de febrer del 2022

Exposició “Ibers a Banyeres; primeres troballes”

Aquest any per la Festa Major de Santa Eulàlia s’ha inaugurat al Museu una mostra que ens fa especial il·lusió. Es tracta d’una recopilació de les troballes més destacades fetes durant les campanyes arqueològiques de 2021, al jaciment de les Masies de Sant Miquel de Banyeres.

En l’exposició hi ha una selecció de material ceràmic tant de producció local com d’importació, com per exemple unes peces procedents del taller de Roses. Dins la producció propera, es pot veure ceràmica d’ús comú, de cuina i taula, feta tant a torn com a mà.

També, hi ha una col·lecció d’objectes en metall on destaquen algunes monedes, peces d’ús personal com uns fragments de fíbules (els imperdibles de l’antiguitat), altres emprats com a ornaments, on es troben algunes joies i també hi ha eines com fragments de pics o ganivets.

De moment l’àrea excavada, on s’ha localitzat aquest material, és força petita, per la qual cosa en un futur s’espera trobar molts més objectes que ens mostrin com vivien els nostres avantpassats.

L’exposició es pot visitar en l’horari d’obertura del Museu, diumenges d’11 a 14h i fora d’aquest horari, concertant la visita amb antelació. Estarà oberta fins al 12 de febrer de 2023.