divendres, 6 de maig del 2022

Crea el teu jardí de plantes aromàtiques i medicinals


Tenim a la vora una gran riquesa vegetativa, plantes silvestres i espontànies, de camps i boscos, que creixen a prop per ajudar-nos quan més les podem necessitar. Per poder gaudir dels beneficis que la natura ens proporciona cal saber conèixer i identificar quines plantes són, quines són les parts que utilitzarem, quins beneficis o propietats ens aportaran, i com les podem utilitzar o consumir.

La connexió amb la planta comença en el moment que la sembres. Si cultives les teves pròpies medicinals a més de tenir-les a mà sempre que les necessitis, fomentaràs el vincle i potenciaràs el seu poder medicinal. Son unes bones aliades per tenir a l’hort i ajudaran a equilibrar l’ecosistema, amb la rebuda de pol·linitzadors i altres animals.

Pràctica: Aprendrem a dissenyar el nostre propi jardí, reconeixent les diferents espècies i necessitats de cultiu. Tècniques de reproducció, recol·lecció de llavors i esqueixos. Les llunes i les estacions de l’any. La collita i aprofitament. Propietat i beneficis.

Crearem entre tots el jardí d’aromàtiques i medicinals del Museu, on els participants podran participar-hi activament, plantant.

Cada participant també podrà sembrar i plantar els seus esqueixos de plantes aromàtiques i medicinals per prendre a casa i iniciar el seu propi jardí de medicinals i aromàtiques.

Data: dissabte 21 de maig de 10 a 13h

Lloc: Museu Josep Cañas – Bisbe Sanahuja, 33 – Banyeres del Penedès

Inscripció: Activitat gratuïta i limitada a un grup de màxim 15 persones, cal reserva prèvia i rebreu confirmació de la inscripció. Per apuntar-vos, escriviu a: museujosepcanas@gmail.com.

Si us inscriviu però finalment no podeu assistir, si us plau comuniqueu-ho per tal que alguna altra persona pugui gaudir l’activitat.

A càrrec de: la Silvestrina